Premiärtur för gänget från Västerås!

Premiärturens mål var högt satt: att fånga varsin abborre på minst 1500g. Då vi var på helt nytt vatten så var det lite extra spännande.

Vi inledde vår fiskehelg med en halvdag och testfiskade viken dit vi styrt vårt ekipage, men till en början fick vi bara gädda på de platser vi provade. Trevligt att det nappade, men inte helt enligt plan. Till sist hittade vi ett ställe som höll lite betesfisk, vi ankrade upp och börja kasta. Det tog inte allt för lång stund innan jag fick den första abborren och den vägde strax över 1kg, helt klart en bra inledning. Strax därpå fick jag en till av samma kaliber, båda högg på en Gunki G´bump 8cm, färgen Red Ghost. Sedan valde jag att testa en Nitro Shad 90 i nya färgen UV Perch med ett nitro huvud på 10g och det small igen! Ännu en fisk på över 1kg på samma ankring!

Perra å sin sida la ett kast lite längre bort längst gräskanten och nöp en fin abborre på strax över 1.2kg som tog på en Illex Glossy Shad 3.8″ i färgen Perch. Efter det så fortsatte jag att kasta rakt in i gräset med min Nitro Shad och jigga den upp och ner i gräset då snäll det ytterligare två abborrar på över kilot på två kast i rad. Efter det uppstod stiltje i nappandet under en period, men som avslut drog Perra ytterligare en på strax över 800g. En helt okej första dag med andra ord. Detta bådade gott inför andra dagen.

Andra dagen bjöd på riktigt skitväder rent ut sagt! Kallt som tusan och regn precis hela dagen. Vi fortsatte att prova oss runt på flera spottar, men precis som dag ett inledde vi med att bara få gädda. Vid lunchtid hade vi endast en abborre på strax över 800g i båten, tagen av Perra. Efter en lunch tillsammans med några lokala fiskare som gav oss lite tips så åkte vi och värmde oss och torkade kläderna för att mäkta med kvällstimmarna.

Vi åkte ut och började fiska med wobbler av olika slag men det gav bara en gädda. Sen satte Perra på en Illex Nitro Shad 90 i färgen UV Perch och smack! ”Det är en gädda” säger Perra, men efter några sekunder hör jag ”Nej det är en stoooor abborre!” och jag skyndar mig och håva den.”Wow den här är över 1500g” Vi valde att sumpa fisken en kort stund för att se om det var mera fisk i farten, men ingen i samma kaliber. Perra fick en mindre abborre på strax över 900g innan vi vägde den stora abborren. Kommer inte att glömma när jag ser Perras ögon när vägen stannade! Den väger över 1800g, shit! Vi jublade, fisken vägde 1830g och Perra fick en rejäl höjning på sitt personbästa på abborre. Vi nötte på i ytterligare en timme i rusket utan vidare fiskelycka innan vi tog kväll.

Tredje dagen ger oss ut igen vid 05.00 med planen att bara fiska ett par timmar innan det är dags för hemfärd. Ytterligare en kall dag, allt i båten är is! Jag envisades även denna tredje dag med wobbler då jag hade ett mål att få en abborre över 1kg på just wobbler under denna resa. Skam den som ger sig! Det tog kanske tre timmar så small det till. En fin abborre på strax över 1100g och även det målet vart avklarat!

När vi nu i efterhand summerat resan kan vi konstatera att trots att vi drog på oss varsin manlig förkylning av det värre slaget, så var abborrarna vi drog väl värt det.

Ett tiotal abborrar på över 1000g och med en topp på 1830g. Man kan inte annat än vara nöjd med en sådan toppfisk.

Ha det bra och hoppas att vi syns på sjön.

Mvh Patrik Wirenius och Perra  Vinsth / Team Sportfiskeboden Västerås ILLEX

 

Tillbaka