Jättegös på GUNKI BUSHI C 200 MH.

Thorbjörn Buch, skicklig fiskare och sportfiskeguide från Värnamotrakten hade nyligen några fantastiska fiskedagar  där den nyinförskaffade utrustning fick bekänna färg…

”Under ett par dagar har min nyinförskaffade utrustning fått  jobba med ett flertal granna gösar där 5 fiskar legat på  mellan 80-86cm , en på 92cm en på hela 100cm och 10.0 2kilo. I tillägg en gädda på 100cm…. Så nog har utrustningen blivit ordentligt testad och pressad.

10kggös

Spöt består av ett Gunki Bushi C-MH200 rullen är en Luxor Bc 2000 His. Till detta har jag använt mig av en flätlina av märket Pezon & Michel som heter Color Braid En mycket trevlig kombination. Rullen passar perfekt till  pelagiskt fiske – ja även annat fiske för den delen- men jag använder den till ljust  detta då den släpper ut linan snabbare än många andra rullar jag haft direkt ur lådan då kullagren inte är sprängfyllda med fett utan tunn fin olja istället. Och spöet  är helt enkelt grymt skönt, man känner minsta stöt på betet hur lätt som helst, extremt välbalanserat i handen och läcker design är det också ! Trots att spöet är klassat till upp till 28gr gram ( OBS!  Gunkispöna är generellt ngt underklassade) så har den  en bra ryggrad som krokar fisken klockrent. Tycker inte om för hårda spön då gösen står högt i vattnet och gör väldigt mycket huvudskakningar och risk finns med ett för styvt att krokarna slits ur munnen istället. Och det har som sagt tagits stor fisk på utrustningen så jag har testat det till max.

 Kan bara säga att jag är mycket nöjd och kan varm rekommendera denna utrustning för den som verkligen vill satsa på det pelagiska vertikalfisket.”

 

Tillbaka